Duurzame glaslatten

Duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling die tegemoetkomt aan de levensbehoeften van de huidige generatie, zonder die van de toekomstige generaties tekort te doen. Het gaat hierbij om economische, sociale en leefomgevingsbehoeften. (bron: cbs.nl)

Onze houten glaslatten hebben of een PEFC of een FSC certificaat. Beide organisaties zorgen er voor dat het kappen van bomen op een verantwoorde manier gebeurt met oog op de toekomst, maar letten ook op de werkomstandigheden van de arbeiders, de sociale voorzieningen en de ontwikkelingen in het gebied waar de houtkap plaats vindt. Door de voorbehandeling met een topkwaliteit grondverf en het gebruik van een goede kwaliteit beglazingskit, celband en bevestiginsmateriaal kunnen de glaslatten zo geplaatst worden dat ze jaren mee gaan, mits geplaatst volgens de richtlijnen van de NPR 3577 en op de juiste manier  en op tijd zijn afgelakt.

DTS profielen en Q-Wood zijn kunststof profielen en hoeven niet vervangen te worden door aantasting door vocht, schimmels, insecten, weersinvloeden of verschillende temperaturen. Doordat deze profielen nauwelijks vocht opnemen, krimpen of uitzetten zal de verflaag vele malen langer blijven zitten dan op houten glaslatten.

Ventistone® profielen, dorpelafdekkers en neuslatten worden vervaardigd van hoogwaardig steenvezel. Het mooie van steenvezel is dat het sterk is en onderhoudsvrij. Het is niet millieubelastend en bestand tegen alle klimatologische invloeden.

Meer informatie over onze duurzame glaslatten is te vinden op de volgende pagina's: