Inclusief en HARRIE

Waarom is Avabel Nederland BV een van Nederlands meest inclusieve organisaties en hoe doen wij dit? In de komende nieuwsbrieven gaan wij dit toelichten. We zijn trots op wat wij doen en willen onze kennis hierover graag delen met onze klanten en andere geïnteresseerden.

Richard Duppen, de huidige directeur van Avabel Nederland BV was in zijn vorige professionele leven gezinsvoogd en jeugd-reclasseerder. In deze hoedanigheid zag hij wat gebrek aan perspectief doet met mensen.

Niet mee doen in de samenleving begint met geen werk hebben en we hadden en hebben in Nederland nog grote groepen mensen die om de een of andere reden niet mee kunnen doen. Toen Richard zijn vader opvolgde en directeur van Avabel Nederland BV werd nam hij het besluit zoveel mogelijk mensen, die behoefte aan perspectief hadden, dit te bieden bij Avabel Nederland BV.

Een afstand tot de arbeidsmarkt of zoals wij dit hier noemen, een ondersteuningsvraag, kan heel divers zijn. Wat men gemeen heeft is het gegeven dat zonder begrip en ondersteuning de arbeids-output minder is dan van de arbeids-fitte collega.

Wanneer ben je een HARRIE?

Om medewerkers met een ondersteuningsvraag optimaal te laten functioneren maken wij gebruik van Harries. Een Harrie m/v is een door CNV getrainde medewerker die uitblinkt in Hulpvaardigheid, Attent en Realistisch is. Daarnaast is hij Rustig, Instruerend en Eerlijk. Als u de eerste letters van al deze eigenschappen op een rij zet dan ontmoet u HARRIE.

6 medewerkers van Avabel Nederland BV zijn Harrie en hebben de 2 daagse Harrie Helpt training gevolgd. Deze medewerkers coachen op de werkvloer, halen zoals wij dat hier zeggen “direct de splinter uit de vinger”, en zorgen naast hun gewone werk dat medewerkers met een ondersteuningsvraag het werk op een goede manier doen.

Onze Harries zijn mede de drijvende kracht achter de groei en het succes van Avabel Nederland BV de afgelopen 6 jaar. Door onze Harries lukt het ons om meer en meer mensen perspectief te bieden en hierdoor loyale en toegewijde medewerkers binnen te halen en te houden.

Vraag je het onze Harries, dan zullen ze allen zeggen dat hun rol verdieping heeft gebracht in hun eigenlijke functie. Zij geven aan dat het coachen en begeleiden van (jonge) mensen extra voldoening geeft.

Onze Harries zijn trots op hun collega’s omdat ze heel bewust hun ontwikkeling hebben meegemaakt en vaak weten hoeveel inspanning het mensen koste om te komen en te blijven waar men nu is.

Waardevolle HARRIE

Natuurlijk vraagt de begeleiding van mensen door een Harrie tijd en daarmee geld. Hoewel wij sterk geloven in de immateriële waarde van het werken op deze wijze zijn de kosten ook deels te dekken doordat Harries tevens interne jobcoaches zijn.

Wanneer een Harrie iemand met een Wajong begeleidt dan kan de werkgever in aanmerking komen voor de subsidie voor interne jobcoaching van het UWV. Veel Nederlandse gemeentes hebben deze regelingen en normbedragen overgenomen voor mensen die vanuit de participatiewet aan het werk gaan.

Een Harrie Helpt training wordt dikwijls georganiseerd door het regionale werkbedrijf. Incompany trainingen zijn ook mogelijk.

CNV heeft ook Harrie Helpt trainingen voor het begeleiden van nieuwkomers.

Wanneer u interesse heeft raden we u aan via de paarse button contact te zoeken met de HARRIE trainers.

Ik wil meer weten over HARRIE