Specialist in maatwerk

Aandacht voor kwaliteit

PSO-gecertificeerd

Bij Avabel Nederland BV in Duiven vindt u een groot aanbod aan neuslatten en andere geprofileerde glaslatten in diverse materialen. Denkt u hierbij aan houten glaslatten en neuslatten, aluminium beglazingsprofielen, kunststof glaslatten en diverse opdeklatten. Als glaszetter of ander glasbedrijf profiteert u bij ons altijd van kwalitatieve en duurzame materialen en deskundig advies. Wij vertellen u graag meer over de diverse geprofileerde glaslatten uit ons assortiment.

Neuslatten

Neuslatten zijn hardhouten glaslatten en worden onder meer uitgevoerd in meranti, Red Grandis, Accoya. Ook leverbaar in duurzame alternatieven als Tricoya, Durodeen en Ventistone. De lat kent zijn naam door de neusvorm en wordt ook wel een dorpelbeschermer genoemd. Neuslatten bieden een optimale bescherming als het gaat om de zwakke plekken van kozijnen. Ze zorgen bovendien voor een mooie en duurzame afwerking van allerlei kozijnen. Maak gebruik van neuslatblokjes voor een optimaal resultaat.

Aluminium beglazingsprofielen

Voor buiten- en binnenbeglazing in houten kozijnen kunnen ook aluminium beglazingsprofielen worden toegepast. Hiermee kan isolatieglas in verschillende diktes worden geplaatst. Een groot voordeel van aluminium beglazingsprofielen is dat ze zeer onderhoudsvriendelijk zijn. De profielen worden vaak brute en blank geanodiseerd, waarbij het aluminium wordt voorzien van een oxidelaag. Zo zijn aluminium beglazingsprofielen extra corrosiebestendig.

Meranti glaslatten

Alle modellen meranti glaslatten overzichtelijk op 1 pagina. De meest recente glaslattenkaart is hier ook te downloaden.

kijk verder ->

Meranti herstellatten met FSC® keur

Voordelige volhouten meranti glaslatten behandeld met AnkerStuy grondverf. Uitsluitend in de kleur RAL1013.

kijk verder ->

Meranti glaslatten met FSC® keur

Overzicht van de modellen meranti glaslatten met FSC-keurmerk: verantwoord hout uit goed beheerde bossen.

lees verder —>

Red Grandis glaslatten met FSC® keur

Volwaardig alternatief voor meranti glaslatten, met FSC keurmerk. Hout komt uit goed beheerde bossen uit Noord-Uruguay.

kijk verder ->

Accoya glaslatten met FSC® keur

Accoya glaslatten zijn zeer duurzame glaslatten die behandeld zijn door middel van acetylatieproces. Nagenoeg geen krimp of vochtopname.

lees verder —>

Durodeen profielen

Lichtgewicht kunststof profielen met zeer lange levensduur. Krimp en vochtopname zijn te verwaarlozen.

lees verder —>

Tricoya neuslatten met FSC® keur

Neuslatten van Tricoya, een geperst houtmateriaal van geacetyleerd hout. Krimp en vochtopname zijn nagenoeg nihil; lange levensduur van het profiel en het schilderwerk.

kijk verder ->

assortiment Ventistone profielen

Ventistone profielen

Ventistone is een geperst steenwol, afgewerkt met een watergedragen coating. Zeer sterke neuslatten voor duurzame verbetering van het kozijn.

Glaslatten van kunststof

In ons assortiment vindt u ook DTS-, oftewel Durodeen profielen. Dit zijn zeer duurzame geprofileerde glaslatten van kunststof. De kunststoffen zijn speciaal gemodificeerd en thermohardend, waardoor ze heel eenvoudig aan te passen zijn voor elke vorm van beglazing en ongevoelig zijn voor onder meer vocht, schimmels en insecten.

Opdekglaslatten

Onze opdekglaslatten zijn van meranti volhout. Ze worden gebruikt voor zowel dubbele als enkele beglazing en voor beglazing voor vaste en beweegbare schuiframen. Het meranti hout dat wij inkopen voor onze opdekglaslatten is voorzien van een FSC-certificaat, wat betekent dat het hout voldoet aan de internationale standaarden voor duurzaam bosbeheer.

Aandacht voor kwaliteit en maatwerk

Naast onze vele standaarduitvoeringen van geprofileerde glaslatten in uiteenlopende materialen, bieden wij ook de mogelijkheid aan om glaslatten op maat te ontwikkelen voor uw onderneming. Wij gaan graag met u in overleg wanneer u contact met ons opneemt. U kunt hiervoor bellen naar 026 – 319 32 22 of mailen naar info@avabel.nl.