Professioneel en transparant

Als vastgoedonderhouder of schilder wilt u het beste resultaat en de onderhoudstermijnen zo lang mogelijk oprekken.
Dit kan alleen door goede keuzes te maken in materiaalgebruik en het toepassen van een professioneel verfsysteem.

Avabel Nederland BV onderscheid zich van de andere aanbieders door haar transparantie in de keuze voor het hout en de toegepaste verfsystemen
Daarnaast voldoen de glaslatten aan de hoogste duurzaamheidsnorm doordat de glaslatten standaard PEFC- of FSC® gecertificeerd zijn.

Met meer dan 60 modellen glaslatten kunnen we wel stellen dat we het grootste assortiment glaslatten hebben. Zo vindt u altijd iets passends voor uw project en helpen we u graag op weg met geschikt advies.

Meranti glaslatten

Alle modellen meranti glaslatten overzichtelijk op 1 pagina. De meest recente glaslattenkaart is hier ook te downloaden.

kijk verder ->

Meranti herstellatten met FSC® keur

Voordelige volhouten meranti glaslatten behandeld met AnkerStuy grondverf. Uitsluitend in de kleur RAL1013.

kijk verder ->

Meranti glaslatten met FSC® keur

Overzicht van de modellen meranti glaslatten met FSC-keurmerk: verantwoord hout uit goed beheerde bossen.

lees verder —>

Red Grandis glaslatten met FSC® keur

Volwaardig alternatief voor meranti glaslatten, met FSC keurmerk. Hout komt uit goed beheerde bossen uit Noord-Uruguay.

kijk verder ->

Accoya glaslatten met FSC® keur

Accoya glaslatten zijn zeer duurzame glaslatten die behandeld zijn door middel van acetylatieproces. Nagenoeg geen krimp of vochtopname.

lees verder —>

Durodeen profielen

Lichtgewicht kunststof profielen met zeer lange levensduur. Krimp en vochtopname zijn te verwaarlozen.

lees verder —>

assortiment Ventistone profielen

Ventistone profielen

Ventistone is een geperst steenwol, afgewerkt met een watergedragen coating. Zeer sterke neuslatten voor duurzame verbetering van het kozijn.

Houten glaslatten

Het ene project is het andere project niet en daar zijn we ons van bewust.
Om die reden bieden we naast de standaard Premium Dark Red Meranti glaslatten ook andere soorten glaslatten aan.

Zo hebben wij naast Meranti ook altijd Red Grandis, Accoya, Tricoya en op aanvraag Fraké Noir glaslatten in ons assortiment.

Om de duurzaamheid van de glaslatten te waarborgen bieden wij alleen glaslatten aan met een PEFC of FSC® certificaat. Tevens letten wij ook op de duurzaamheidsklasse en zijn onze glaslatten altijd duurzaamheidsklasse 1 of 2.

Al onze glaslatten bestaan uit volhout en zijn dus niet gevingerlast.

Duuzaam alternatief voor houten glaslatten

Op zoek naar glaslatten die ongevoelig zijn voor weersinvloeden en temperatuursveranderingen? Dan is Q-wood een goede optie.
Q-wood glaslatten zijn gemaakt van composiet. Dit is in dit geval een mix is van PVC en houtvezels waardoor de glaslatten niet werken en houtrot niet voor komt. Q-Wood glaslatten zijn met renovatie opnieuw te gebruiken wat ze zeer duurzaam maakt. Daarnaast is het net zo eenvoudig te verwerken als een volhouten glaslat.

Naast composiet leveren wij ook volledig kunststoffen glaslatten van Durodeen. Omdat de glaslatten van kunststof zijn, rot het niet en is het ook ongevoelig voor weersinvloeden. Dit betekent dat de onderhoudsinterval opgerekt wordt.
Deze lat is daarom ideaal voor moeilijk bereikbare plekken of in combinatie met donkere kleuren. Donkere kleuren worden namelijk veel warmer in de zon waardoor normaal gesproken het hout sterk kan gaan werken. Durodeen daarentegen is daar ongevoelig voor.

Dan hebben we nog Ventistone glaslatten. Deze glaslatten zijn gemaakt van geperst steenwol. Dit maakt de glaslatten ongevoelig voor weersinvloeden en ze zijn daarnaast zeer milieuvriendelijk.
Ook deze glaslatten hebben een langere onderhoudsinterval doordat u vanuit deze glaslatten geen houtrot of verfgebreken zult tegenkomen. De glaslatten zijn goed overschilderbaar.

Wanneer u zelf met Ventistone aan de slag wilt moet u rekening houden met het feit dat Ventistone glaslatten van heel hard materiaal zijn en met een diamantzaag bewerkt moeten worden. Wij kunnen de glaslatten ook op maat bij u afleveren.

Verfsysteem van de glaslatten

Wanneer u bij ons glaslatten bestelt kunnen wij deze latten voor u voorzien van een professioneel grondverfsysteem van 2 of zelfs 3 lagen. De verf die wij hiervoor gebruiken is Anker Stuy of SigmaLith PE40. Dit zijn professionele en gecertificeerde verven die uitermate geschikt zijn om gespoten te worden. Deze grondlagen bieden een duurzame en kwalitatieve basis voor een professioneel en afgewerkt verfsysteem. Wanneer u de glaslatten zodanig aflakt zult u de onderhoudsinterval positief beïnvloeden.

De glaslatten krijgen standaard de kleur RAL 1013 Parelwit maar ook RAL 7045 Telegrijs, RAL 7026 Granietgrijs en Transparant Teak is mogelijk.
Soms vraagt een project om een compleet andere kleur glaslatten en daarom is vrijwel elke andere RAL-kleur op aanvraag mogelijk!

Glaslatten op maat

Naast onze standaard bundels glaslatten is het ook mogelijk om de glaslatten al op maat en bewerkt geleverd te krijgen via Avabel Maatwerk.
Indien gewenst kunnen wij de glaslatten voorgeboord, gecontramald of voorbeplakt met celband of voorzien van neuslatrubbers afleveren.

Dit geldt voor zowel glaslatten van hout als ook van bovengenoemde alternatieve glaslatten

Het scheelt niet alleen tijd maar ook veel afval. U ontvangt, nadat u de maten heeft doorgegeven, de glaslatten kant- en klaar en kunt, na levering, meteen beginnen met plaatsen!
Onze productie levert op basis van planning, levertijden in overleg.

Aluminium profielen

Naast glaslatten hebben wij ook een aantal aluminium beglazingsprofielen in ons assortiment.
Dit zijn de G1, G5 en G6 profielen.

Glaslatten kopen

Heeft u nog een vraag?
Neem gerust contact met ons op voor vragen of meer informatie, we helpen u graag verder.
Bel ons op 026-319 32 22 of stuur een mail naar info@avabel.nl

  Wilt u meer informatie?

  Bel direct met:

  026 319 32 22
  of vul het formulier in

  Glaslatten bestellen

  Voor het bestellen van onze houten glaslatten verwijzen we u graag door naar ons klantenportaal.
  Heeft u nog geen account? Vraag deze dan direct aan via de webshop of stuur een e-mail naar info@avabel.nl.
  Met een account kunt u inloggen op uw domein en ziet u direct de huidige prijzen en is bestellen een fluitje van een cent.

  Voor maatwerk kunt u contact opnemen met onze binnendienst of een van onze accountmanagers. We zullen dan met u overleggen hoe u de maatvoering bij ons kunt aanleveren.

  Account aanvragen

  voor de webshop