Red Grandis glaslatten

Red Grandis glaslatten met FSC® keurmerk

Red Grandis glaslatten worden gemaakt van hout van de Eucalyptus Grandis, een boom uit goed beheerde bossen in Noord-Uruguay. Gemiddeld gewicht 570 kg/m3, duurzaamheidsklasse II. Red Grandis is gemakkelijk te zagen, schaven, schuren en te bewerken. Het hout bevat geen pinholes of kruisdraad.

Plantagebossen van Cofusa
Cofusa is een organisatie die sinds 1989 in Noord-Uruguay bezig is met verantwoord bosheheer. Zij beheren de Eucalyptus Grandis plantages in het noord-oosten van Uruguay, waar de jaarlijkse regenval boven de 1650 mm komt. Cofusa bezit 40.000 hectare aan plantages en geven werk aan meer dan 600 lokale werknemers.

Naast het kweken van zaailingen en het uitvoeren van onderzoek naar de Eucalyptus Grandis zorgt Cofusa voor verantwoord uitdunnen, zorgvuldige en geselecteerde kap en herbebossing van de plantages. Al het hout dat gekapt wordt, wordt voor 100% opnieuw geplant.

Vijf jaar na het aanpoten van de jonge aanplant vind de eerste ronde uitdunning plaats. Totdat het stuk plantagebos circa 30 jaar oud is wordt er regelmatig uitgedund en opgeschoond, zodat de sterkste bomen kunnen uitgroeien tot rechte stammen van wel 50 meter hoog.

Cofusa levert het hout van de Eucalyptus Grandis aan Urufor, dat verantwoordelijk is voor de verwerking en verkoop van het hout onder de merknaam Red Grandis. Alle activiteiten van Cofusa en Urufor zijn gekoppeld aan werken in gezonde, sociale, veilige en verantwoorde omstandigheden.

Milieuvoordelen

  • Red Grandis groeit 4 tot 5x sneller als meranti en haalt 4 tot 5x zoveel CO2 uit de lucht
  • Duurzaamheidsklasse is gelijk aan die van meranti en mahonie
  • FSC® gecertificeerd

FSC® gecertificeerd

Red Grandis glaslatten zijn altijd FSC gecertificeerd. Uitleg over FSC en de FSC-claim van Avabel zijn terug te vinden op deze pagina.

Uitvoering

Red Grandis glaslatten worden geleverd in voetmaten van 3.05, 3.35, 3.65, 4.00, 4.30 en 4.60 meter en zijn standaard 60mu gegrond met Anker Stuy Hydrolux in de kleur RAL9001 (cremewit). Uiteraard zijn overige RAL-kleuren ook mogelijk.

Modellen

De modellen Red Grandis glaslatten die Avabel standaard op voorraad heeft, zijn terug te vinden op deze pagina. Voor overige modellen kunt u prijs opvragen bij de afdeling verkoop of uw accountmanager.