Specialist in maatwerk

Aandacht voor kwaliteit

PSO-gecertificeerd

DTS-profielen voor duurzaam herstel en bescherming van deuren en kozijnen

Durodeen, oftewel DTS-profielen, zijn producten van speciaal gemodificeerde hoogwaardige thermohardende kunststoffen. Door de unieke kenmerken van het basismateriaal is het bijzonder geschikt voor duurzame reparatie en renovatie van geveldelen.

DTS-profielen zijn gemakkelijk te bewerken en te plaatsen

Durodeen is gemakkelijk te zagen, frezen of te boren. Hierdoor is, naast alle standaard modellen, vrijwel elk model glaslat of profiel te produceren. Voor de bevestiging kunnen de DTS-profielen worden verlijmd, geschroefd of gespijkerd. Doordat de profielen enigszins buigzaam zijn, zijn deze goed toe te passen in de moeilijkere vormen van beglazen.

Lange levensduur van het schilderwerk

DTS-profielen hebben een zeer lage uitzettingscoëfficiënt, een minimale vochtopname en goede isolerende eigenschappen. Het materiaal kan perfect worden geschilderd met de meeste voorkomende verfsoorten. Doordat het nauwelijks vocht opneemt, krimpt of uitzet zal de coating vele malen langer blijven zitten dan op houten glaslatten.

Duurzaam materiaal

Daar waar houten glaslatten op termijn vervangen moeten worden door aantasting van vocht en schimmels, hebben DTS-profielen haast geen vervanging nodig. Het kunststof is ongevoelig voor vocht, schimmels en insecten. Daarnaast heeft Durodeen zeer gunstige thermische eigenschappen.

De voordelen van Durodeen profielen:

  • Kostenefficiënt herstellen in plaats van vernieuwen
  • Ideaal voor prestatiegericht onderhoud
  • Perfecte ondergrond voor schilderwerk
  • Behoud van authentieke uitstraling
  • Snel en eenvoudig te verwerken met alle gebruikelijke houtbewerkingsmachines

Uitvoering

DTS-profielen worden geleverd op lengtes van 3.50 meter en zijn 60mu gegrond met Sigmalith PE40 in de standaardkleuren RAL1013 (parelwit), RAL7045 (telegrijs) of RAL7026 (granietgrijs). Uiteraard zijn overige RAL-kleuren ook mogelijk.

Schaf uw modellen aan

De modellen DTS-profielen die Avabel Nederland BV standaard op voorraad heeft zijn terug te vinden in ons assortiment. Staat het door u gezochte model er niet bij? Bedenk dan dat vrijwel elk profiel met Durodeen te maken is! Neem contact met ons op door te bellen naar 026 – 319 32 22 of stuur een e-mail naar info@avabel.nl.