Wij denken aan de toekomst!

Steeds vaker krijgen we de vraag naar glaslatten die lekker lang meegaan, weinig onderhoud nodig hebben en het liefst nooit gaan rotten.

Vaak kom je dan uit bij (meestal) duurzame maar dure alternatieven in hout die wel zo’n 25 jaar meegaan. Maar deze glaslatten zijn na zo’n lange tijd niet meer in goede staat om opnieuw te worden gebruikt bij een renovatie.

Ook neus- en glaslatten van kunststof of steenwol gaan lang mee en rotten niet maar bij renovaties kunnen ze vaak niet hergebruikt worden en belanden ze alsnog in een container.

Hoe fantastisch zou het zijn als een product naast duurzaam ook nog circulair is?

Om deze vraag van de vele beglazingsprofessionals te kunnen beantwoorden zijn wij exclusieve dealer geworden van Q-wood profielen

Q-wood beglazingsprofielen

Wat is Q-wood? En waarom zou elk vastgoedonderhoudsbedrijf deze profielen moeten/willen gebruiken?

Q-wood profielen (glaslatten) worden in Engeland gemaakt van FSC gecertificeerde houtvezels en PVC. Ze worden geperst tot foutvrije profielen en zijn direct klaar voor gebruik. Q-wood is een composiet dat net zo makkelijk te bewerken is als hout, het ziet er uit als hout maar met het grote voordeel dat het nooit zal gaan rotten.

Daarnaast is het product volledig circulair: reststukken en ongebruikte glaslatten kunnen worden verzameld, vermalen en opnieuw geperst tot glasprofiel en Q-wood glaslatten die bij een renovatieproject los gehaald worden, kunnen direct opnieuw toegepast worden. Weggooien wordt dan overbodig.

Weetje: voor de FSC houtvezels worden geen bomen gekapt maar zijn een restmateriaal van houtoverblijfselen.

Een aantal andere kenmerken zijn:

  • Zeer rechte latten
  • Geen imperfecties
  • Direct te gebruiken
  • 40 modellen
  • Ideaal voor monumenten, hoogbouw, moeilijk bereikbare plekken en in combinatie met donkere kleuren verf.
  • Krimpt niet en zet niet uit

Hoe behandel ik Q-wood?

Deze glaslatten hoeven niet van te voren geschuurd en gegrond te worden. De schilder kan de latten direct in de aflak zetten. Dit scheelt tijd en materiaal!

Het zagen van de profielen kan met gewoon materiaal waarmee hout ook gezaagd wordt.

Wat zijn de ervaringen met Qwood?

In Engeland is al 15 miljoen meter Q-wood probleemloos toegepast. En ook in Nederland wordt het vol lof ontvangen.

Recent zijn er 240 woningen afgewerkt met Q-wood. Tot grote tevredenheid van alle partijen, zowel de schilder als de glaszetter.

Wordt het in Nederland al toegepast?

Ja!

We begrijpen dat u resultaten wilt zien en meningen wilt horen. Naast wat kleinere projecten is Q-wood recent toegepast in Breda bij 240 woningen.
Binnenkort hoort u meer over de ervaringen van glaszetters en projectleiders, hoe zij het vinden om met Q-wood te werken. Hierover volgt snel een video op onze socials en hier in de nieuwsrubriek.

Bent u nieuwsgierig? Heeft u een project waar u denkt dit toe te kunnen passen? Vraag dan geheel vrijblijvend een monstersetje aan via ons kantoor of onze buitendienst.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website of u kunt contact opnemen met een van onze accountmanagers of onze binnendienst.

Heeft u nog vragen of wilt u Q-wood zelf uitproberen?

Heeft u een renovatieproject met meer dan 10 woningen en zou u dit met Q-wood willen uitvoeren?

Dan bieden wij u de gelegenheid in 1 woning kostenloos Q-wood te plaatsen. Dit zullen Q-wood maatwerk profielen zijn wat betekent dat u renoveert zonder afval!

Voor meer informatie en de voorwaarden belt u met:

Anghel Lorincz

tel: 06-8265 0891
email: lorincza@avabel.nl

of

Tirza Blom

tel: 06-2415 8327
email: tirzablom@avabel.nl

Q-wood profielen