Samen toekomst is het motto van Avabel Nederland. Toekomst met onze klanten van wie enkelen al ruim 40 jaar klant zijn. Zeker ook samen toekomst voor onze medewerkers voor wie het ten dele zeker niet vanzelfsprekend is dat zij een passende werkplek hebben.

Avabel bestaat sinds 1976 en is opgericht door Wil en Dick Duppen. Vanaf 2013 zetten de zonen van beide eigenaren de onderneming voort. Geheel eendrachtig met hun gedachtegoed is Avabel Nederland sinds 2014 een erkende sociale onderneming. Onze onderneming behoort volgens de Prestatieladder Sociaal Ondernemen tot de best presterende van Nederland. Sinds de start van de certificering in 2014 scoort Avabel trede 3 met een 30+ toekenning.

Samen toekomst betekent ook dat we proberen zo bewust mogelijk te werken en proberen met ons doen en laten een zo hoog mogelijk score te behalen in het creëren van maatschappelijke en economische waarde voor onze klanten en onze andere stakeholders.

Avabel koopt vanaf 2020 alleen nog hout in dat is voorzien van een FSC of PEFC certificaat. Daarnaast verkopen wij alle gangbare alternatieven voor tropisch hardhout zoals Durodeen, Ventistone, Accoya e.v.a.

Ons vlaggenschip onder de duurzame materialen is Red Grandis glaslat. Deze houtsoort die op plantage’s gekweekt wordt neemt in zijn leven ruim 5 x meer CO2 uit de lucht dan meranti. Na de kap wordt ter plekke een nieuwe loot in de grond gestopt voor een volgende boom over 30 jaar. In Equador waar deze houtsoort groeit hebben hele families een goed leven door de verzorging van deze bomen tot aan de kap. De uit deze houtsoort vervaardigde glaslat is kwalitatief minimaal hetzelfde als een meranti glaslat maar is 100% circulair en altijd FSC gecertificeerd.