Keramisch band

Omschrijving
Keramisch band is een voegdichtband dat bestand is tegen temperaturen tot 1200˚, gemaakt van asbestvrije silicaatvezels. Geschikt voor diverse soorten brandwerende beglazing of afdichting van voegen die bestand moeten zijn tegen hoge temperaturen. Keramisch band wordt geleverd op rollen van 10 meter om gemakkelijker te kunnen verwerken.

Lijmlaag
De lijmlaag is een gemodificeerde acrylaatlijm op waterbasis met een nonwoven tissue. De lijmlaag is afgedekt met een 60mu polyester film. Kleefkrachtsterkte 13 N/25mm (AFERA 5001, contacttijd 1 uur)

Toepassingen
voor alle afdichtingen die een hoge temperatuur moeten kunnen weerstaan. Let goed op welk soort brandwerend band en welke afmeting de producent van het glas voorschrijft om aan de gestelde eisen te voldoen.

Standaardafmeting keramisch band

3 x 9 mm*10 mwit of zwart
3 x 15 mm**10 mwit
4 x 9 mm*rol 10 mwit of zwart
4 x 15 mm**rol 10 mwit
5 x 9 mmrol 10 mwit

*= verpakt per 5 rollen
**= uitsluitend leverbaar per volle doos van 20 rollen

Verwerking

Maak de ondergrond droog, stof- en vetvrij. Ontvetten gaat ook goed met een schone poetsdoek en een spuitbus Souda Cleaner&Degreaser. Plaats het keramisch band zonder spanning en met gelijkmatige druk op de ondergrond. Let er op dat keramisch band op maat wordt geknipt, niet snijden of trekken. De beste verwerkingstemperatuur is tussen de +15˚ en de +25˚ C.

Houdbaarheid

Op droge, koele en donkere plaats is keramisch band 1 jaar houdbaar.

Download productblad