Specialist in maatwerk

Aandacht voor kwaliteit

PSO-gecertificeerd

Hoewel het tropisch hardhout meranti nog steeds het meest gebruikte materiaal is voor glaslatten, is Avabel Nederland BV ook bewust op zoek naar zinvolle alternatieven voor dit type hardhout. Alternatieven die minder milieu- en omgevingsschade aanrichten bij het produceren van het hardhout, die langer en onderhoudsarm meegaan in het Nederlandse klimaat of glaslatten waar helemaal geen hout meer in voorkomt!

Glaslatten van meranti hardhout dat voorzien is van het
FSC®-keurmerk

Gezien de kwaliteiten van meranti, zal het materiaal niet snel verdwijnen van de beglazingsmarkt. Wij willen echter niet dat er voor ons product bossen op onverantwoorde wijze worden gekapt of dat de lokale bevolking en fauna schade wordt aangericht. Avabel Nederland BV stimuleert het gebruik van houten producten en koopt alleen in bij producenten die meewerken aan verantwoord bosbeheer. Een aanzienlijk deel van het meranti hout dat wij inkopen voor onze glaslatten is voorzien van een FSC-keurmerk. De Forest Stewardship Council® is een internationale organisatie die verantwoord bosbeheer stimuleert. Met het FSC-keurmerk op het meranti hout, weet u dus zeker dat u een verantwoorde keuze maakt als u onze glaslatten inkoopt.

Wat is de FSC®?

FSC is een internationale non-profitorganisatie die het uiteindelijke doel heeft om te zorgen voor duurzame bosbouw. Voor dit doel heeft FSC wereldwijd standaarden voor bosbeheer opgesteld. Als de beheerders en eigenaren van het bos zich aan deze standaarden houden, kan het bos worden gecertificeerd. Maar behalve verantwoord bosbeheer let FSC ook op de bescherming van bedreigde dier- en plantensoorten. Het beveiligt tevens de rechten van inheemse volkeren en arbeiders. Een FSC-gecertificeerd bos wordt beheerd volgens strikte principes en criteria die het bos op lange termijn als een ecosysteem kunnen ondersteunen. Dit alles wordt wereldwijd gecontroleerd door onafhankelijke inspecteurs.

Een verantwoord geproduceerd eindproduct

Door de hele keten heen, van bos tot de uiteindelijke glaslatten, wordt het meranti hardhout verwerkt door FSC-gecertificeerde bedrijven. De bosbeheerder, de houtzagerij, de schaverij en de leverancier van de uiteindelijke glaslat moet FSC gecertificeerd zijn om zo een ononderbroken keten te vormen van grondstof tot het duurzame eindproduct dat gecontroleerd kan worden door de onafhankelijke inspecteurs. Uiteindelijk komt de glaslat in het schap met het FSC-logo en dat geeft u als klant het signaal dat dit glaslatten zijn die afkomstig zijn van duurzaam bosgebruik en verantwoord verwerkt hardhout.

Onze FSC-gecertificeerde modellen vindt u terug op

Voor deze modellen glaslatten van hardhout is Avabel Nederland BV, gevestigd in Duiven, ten oosten van Arnhem, gecertificeerd onder FSC-certificaatnummer SKH-COC-000602. Neem contact met ons op door te bellen naar 026 – 319 32 22 of te mailen naar info@avabel.nl.