Specialist in maatwerk

Aandacht voor kwaliteit

PSO-gecertificeerd

Ondanks dat al onze meranti glaslatten een PEFC keurmerk hebben, is er ook vraag naar meranti glaslatten met een FSC keurmerk. Hiervoor hebben wij een

Standaard assortiment hardhouten glaslatten met FSC-keurmerk

Gezien de kwaliteiten van meranti hardhout zal het materiaal niet snel verdwijnen van de beglazingsmarkt. Wij willen echter niet dat er voor ons product bossen op onverantwoorde wijze worden gekapt of dat de lokale bevolking en fauna schade ondervinden. Avabel Nederland BV stimuleert het gebruik van houten producten en koopt alleen in bij producenten die meewerken aan verantwoord bosbeheer. Een aanzienlijk deel van het hout dat wij inkopen voor onze glaslatten is voorzien van een FSC-keurmerk. De Forest Stewardship Council® is een internationale organisatie die verantwoord bosbeheer stimuleert. Dankzij dit certificaat (FSC) op het hardhout, bent u verzekerd van een verantwoorde keuze bij het inkopen van onze latten.

Een verantwoord geproduceerd eindproduct

Door het hele productieproces heen, van bos tot de uiteindelijke glaslatten, wordt het hardhout verwerkt door gecertificeerde bedrijven. De bosbeheerder, de houtzagerij, de schaverij en de leverancier van de uiteindelijke glaslat moet gecertificeerd zijn om zo een ononderbroken keten te vormen van grondstof tot het duurzame eindproduct. Dit kan dan weer gecontroleerd worden door onafhankelijke inspecteurs. Uiteindelijk komt het product in het schap met het FSC-logo en dat geeft u als klant het signaal dat dit glaslatten zijn die afkomstig zijn van duurzaam bosgebruik en verantwoord verwerkt hardhout. Onze gecertificeerde modellen vindt u terug op:

Neem contact met ons op voor meer informatie

Voor de bovenstaande modellen glaslatten van hardhout is Avabel Nederland BV gecertificeerd onder FSC-certificaatnummer SKH-COC-000602. Neem contact met ons op door te bellen naar 026 – 319 32 22 of stuur een e-mail naar info@avabel.nl voor meer informatie.