Specialist in maatwerk

Aandacht voor kwaliteit

PSO-gecertificeerd

Naast onze meranti glaslatten met een PEFC-keurmerk leveren wij glaslatten van hardhout met een FSC®-keurmerk. Bij Avabel Nederland BV kunt u terecht voor glaslatten die minder milieu- en omgevingsschade aanrichten bij het produceren van FSC-hardhout.

Onze glaslatten van hardhout zijn voorzien van een

FSC®-keurmerk

Gezien de kwaliteiten van meranti hardhout, zal het materiaal niet snel verdwijnen van de beglazingsmarkt. Wij willen echter niet dat er voor ons product bossen op onverantwoorde wijze worden gekapt of dat de lokale bevolking en fauna schade ondervinden. Avabel Nederland BV stimuleert het gebruik van houten producten en koopt alleen in bij producenten die meewerken aan verantwoord bosbeheer. Een aanzienlijk deel van het hardhout dat wij inkopen voor onze glaslatten is voorzien van een keurmerk. De Forest Stewardship Council® is een internationale organisatie die verantwoord bosbeheer stimuleert en hiervoor certificaten uitgeeft. Dankzij dit certificaat op het hardhout, bent u verzekerd van een verantwoorde keuze bij het inkopen van onze latten.

Een verantwoord geproduceerd eindproduct

Door het hele productieproces heen, van bos tot de uiteindelijke glaslatten, wordt het hardhout verwerkt door gecertificeerde bedrijven. De bosbeheerder, de houtzagerij, de schaverij en de leverancier van de uiteindelijke glaslat moet gecertificeerd zijn om zo een ononderbroken keten te vormen van grondstof tot het duurzame eindproduct. Dit kan dan weer gecontroleerd worden door onafhankelijke inspecteurs. Uiteindelijk komt het product in het schap met het logo van FSC® en dat geeft u als klant het signaal dat dit glaslatten zijn die afkomstig zijn van duurzaam bosgebruik en verantwoord verwerkt hardhout. Onze gecertificeerde modellen vindt u terug op:

Neem contact met ons op voor meer informatie

Voor de bovenstaande modellen glaslatten van hardhout is Avabel Nederland BV gecertificeerd onder FSC-certificaatnummer SKH-COC-000602. Neem contact met ons op door te bellen naar 026 – 319 32 22 of stuur een e-mail naar info@avabel.nl voor meer informatie over glaslatten van hardhout.